RITAM MEDITERANA 2021: TREĆE IZDANJE MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZVUKA, OKUSA I BOJA MEDITERANSKIH ZEMALJA

3. Međunarodni festival Ritam Mediterana “uplovit” će na zagrebački Europski trg u ponedjeljak, 5. srpnja i zabavljati metroplu sve do 11. srpnja. Ukrcajte se na Mediteranac i upoznajte zadarske otoke, Tursku, Alžir, Libanon, Maroko, Španjolsku, Sloveniju… Ovaj jedinstveni festival predstavlja kulturu hrane & pića, književnost i film mediteranskih zemalja, a svake godine ugošćuje i brojne glazbenike. Osim dobre zabave, očekuje vas odličan glazbeni programa i degustacija mediteranskih okusa.

Od samog početka festivala, Institut Yunus Emre u Zagrebu  sudjeluje na Ritmu Mediterana i obogaćuje program svojim doprinosom te predstavljanjem turske kulture. Ove će godine uz podršku općine grada Kahramanmaraş sudjelovati na festivalu s promocijom sladoleda Maraş, turske kave i baklave 06. i 07. srpnja, između 18:00-21:00. Ne propustite niti glazbenu večer na Europskom trgu uz Rampapa Band. Nude vrlo ritmičan i zabavan repertoar koji se sastoji od balkanskih romskih i turskih djela, a nastupit će 06. srpnja 2021. u 21:00 na Europskom trgu.

Iz Španjolske nam dolazi bend Lorena Álvarez, iz Slovenije popularni Zoran Predin, a zabavljat će nas i dobro poznati bend Plesač sporog stepa. U ponedjeljak 05.07. predstavlja se Vrt Mediterana i likovna instalacija Polje periski koje je izradio akademski kipar Evgenij Glinski. Uz mediteransku floru i faunu otvara se i kućica sa proizvodima OPG-ova otoka Zadarske regije. Dođite  na Strossmayerovom šetalište i Europski Trg do 11. srpnja!

Više o programu svakodevno pratite na Facebook stranici međunarodnog festivala Ritam Mediterana:  @RitamMediterana.

 

Foto: © Ritam Mediterana