MINIMALIST – NOVI RIJEČKI BREND: ‘ŽELIMO OBOGATITI KREATIVNU KULTURU NAŠEG GRADA’

minimalist

Minimalizam je stil života koji se fokusira na pojednostavljivanje svakodnevice u kojoj imate samo ono što vam treba i  što iskreno volite. Definicija samog minimalizma prilagođava se svakoj osobi i s vremenom mijenja, no  glavna filozofija je revalorizacija vlastitih prioriteta i onoga što vas zaista nadahnjuje.

To je nešto što morate doživjeti u vlastitom životu da biste se zaljubili u njega i kreirali svoj život u tom smjeru. Upravo je minimalizam bio početna misao za stvaranje novog brenda na hrvatskoj kreativnoj sceni.

Dvije djevojke odlučile su ujediniti svoje kreativne ideje i način života, kroz koji je stvoren dizajnerski brend ‘Minimalist. U nedavnom razgovoru, ispričale su nam više detalja o sebi i pokretanju samo brenda.

“Iako nam je za ovo pitanje trebalo najviše razmišljanja i razgovora, definitivno možemo reći da se u pozadini branda nalazi ljubav prema našem odnosu i stilu. Minimalist se ne referira na sadržaj i izričaj naših ilustracija, već na nas osobno.

U duši i u modi smo minimalistice i želimo stvoriti ilustrativni svijet koji se može pronaći u ormaru svakog minimalista, pa i onih drugačijeg modnog izraza. Minimalizam je zanimljiv, kako ironično zahtjevnošću, tako i intencijom što točno želite istaknuti kroz dnevne kombinacije, stoga mi želimo biti upravo ti detalji vaših kombinacija.

Tko smo mi? Možemo reći da smo najtoplije prijateljice, kolegice i na poslu i na fakultetu i da smo se upoznale na Odsjeku povijesti umjetnosti, kompletno isto obučene. Od tada smo nerazdvojne, kako u mislima tako i u estetskim izrazima, a naš identitet ipak će za sada ostati neotkriven, možda je tako i interesantnije. Malo tajnovitosti ne škodi”, rekle su Minimalistice.

minimalist

U kreativnoj kolekciji ‘Minimalist’ trenutno su u ponudi dvije kolekcije ilustracija: kolekcija Lala lampa!, inspirirana motivima noćnih leptira koji posjete zasigurno svaki dom, i Božićnjâk, gdje se mogu pronaći blagdanski motivi isprepleteni licitarskom tradicijom. Ilustracije se mogu naručiti na platnenim torbama, majicama ili šalicama. Iako je kratko na domaćoj sceni, Minimalist je prepoznat od brojnih udruga i institucija s kojima je već započeta suradnja.

“Nakon narudžbe, naše dizajniće na platno prenosimo sitom ili prešom, a tijekom prosinca i siječnja razvijamo nove metode prijenosa. Dakako, u razvitku su i nove kolekcije, no to će za sada ostati tajna. Motive pronalazimo svugdje oko nas, želimo da su sukladni s aktualnim događanjima mjeseca u kojima izlaze i da se mogu uklopiti u stil svakog minimalista.

Također, ono što nismo iskreno očekivale, jesu honorarne ponude za izradu dizajna po želji za udruge, likovne manifestacije ili firme. Od takvih, rado bismo istaknule raznovrsne suradnje s kazalištem mladih Kamov iz Rijeke koji djeluju pod okriljem našeg Zajca ili Rally klubom Delta sport iz Zagreba”, ispričale su dizajnerice.

minimalist

Kako bi cijeli doživljaj kupovine bio poseban, a pritom se i uštedjelo, Minimalistice su započele suradnju s prvom riječkom čajanom Samovar bar. Užitak ispijanja aromatične mješavine čajeva koje dolaze s najpoznatijih svjetskih plantaža, idealno su mjesto za kreativne susrete.

“Neke od naših proizvoda trenutno možete razgledati i u toplom ambijentu čajane Samovar bar na adresi Trg Matije V. Flaciusa 2, gdje smo nedavno imale i promotivni pop-up kutak Božićnjâk u Samovaru. Također, kako bi se izbjegla opcija plaćanja poštarine, svoju narudžbu u stiliziranom paketu možete i preuzeti u Samovaru.

Iskreno, u praksi smo primijetile da se opcija često koristi, pa i kao izlazak na fini čaj ili eventualno razgledavanje kutaka Rijeke, ako i niste iz našega grada, pa nam je jako drago da smo razvile i tu suradnju. Svakako ćemo vas i dalje pozivati tamo s novim iznenađenjima”, najavile su Minimalistice.

minimalist

Nakon završenog božićnog sniženja, Minimalist priprema nešto i na samom početku godine. Darivanje nije rezervirano samo za blagdansko vrijeme, zato tijekom cijele godine pratite Minimalist profile na društvenim mrežama. Već u siječnju njihove pratitelje čeka lijepo iznenađenje.

“U planu su darivanja s novim brandovima, uskoro nam je u siječnju darivanje s brandom Mali čuvari iz Zagreba koji izrađuje ručno rađene narukvice, tako da se nadamo da ćemo u ovom postblagdanskom razdoblju razveseliti nekoga leptirićima koji će ih čuvati”, najavile su.

minimalist

Kreativnost je dinamičan proces u kojem se sve ideje stvaraju, selektiraju i realiziraju. Kako svaka kreativna ideja s vremenom samo raste, tako i Minimalistice uskoro planiraju nova iznenađenja. Njihov brend je krenuo uzlaznom putanjom, a sudeći po najavljenim planovima u 2020-toj, priprema se novi val kreativnosti u Rijeci.

“Lijepo nam je krenulo i Minimalist je jedan od glavnih kanalizatora negativne energije koju nakupimo na fakultetu i poslu. Skoro zajedničko useljenje omogućit će nam da napokon uredimo atelje kao mjesto mira i dobrog raspoloženja, gdje možemo kombinirati dva najdraža nam hobija: ilustraciju i fotografiju.

Planovi su zasigurno sudjelovanje i kreiranje za manifestacije naše Rijeke EPK 2020., prijave na handmade sajmove i buvljake, pop-up izlaganja, tematska darivanja i, ono najvažnije, kreiranje, crtanje, šivanje, spajanje, razdvajanje novih kreacija. Želimo radom obogatiti kreativnu kulturu našega grada, istaknuti njegove ljepote i stvoriti svojevrsni suvenir Rijeke”, zaključile su Minimalistice.

minimalist

Ako ste se već zainteresirali za ilustracije kreativnog dua Minimalist, njihove kreacije možete naručiti putem Facebook profila (Minimalist.cro), Instagram profila (@minimalist.cro) ili e-maila (minimalisteri@gmail.com).

Foto: © Minimalist.cro


Pročitaj još:

ZAVIRITE U ČAROBNI SVIJET FOLKLORNIH ILUSTRACIJA DINARE MIRTALIPOVE

JO-JO DESIGN KOLEKCIJA OGRLICA & BROŠEVA KOJA SVAKU ŽENU ČINI POSEBNOM

WANDERLUST BY NIMFA CALYPSO – NOVA KOLEKCIJA TORBI ZA SVE LJUBITELJICE PUTOVANJA