RADIO 92FM & UDRUGA VESELO DVORIŠTE U DONACIJSKOJ AKCIJI: ‘DIJELIMO KEKSIĆE ZA NAŠE PSIĆE’

radio 92fm

Svjedoci smo velikog broja napuštanja životinja u Hrvatskoj koji svakodnevno raste.  Sezona ljetovanja i odlaska na skijanje je već uobičajena praksa u kojoj se životinje nemilosrdno ostavljaju na ulici. Napuštene životinje u tim trenucima nemaju puno izbora, a osim gladi i žeđi, prijeti im gubitak života pod kotačima automobila.

U vrijeme zime je osobito teško, jer životinja nema izgleda za preživljavanje i veliki broj ih umire od smrzavanja. Iako je u listopadu 2017. godine na snagu stupio novi Zakon o zaštiti životinja, u većini slučajeva se ne provodi, niti se njegove odredbe poštuju. Osim građana koji ne poštuju zakon, osobito je zabrinjavajuće ignoriranje institucija i lokalnih zajednica koje ne provode Zakon o zaštiti životinja.

Zadnja procjena broja napuštenih pasa je oko 15.000 godišnje. Mali broj tih pasa dobije drugu šansu za život, a dobili su je štićenici ‘Veselog dvorišta’ u malenom selu u blizini Slavonskog Broda. U njemu trenutno živi veliki broj odbačenih, zanemarenih i zlostavljanih pasa koji su spašeni s ulice.

Danas su zahvalne njuškice koje u svom dvorištu čekaju novi dom. Priliku im je pružila Udruga za zaštitu životinja ‘Veselo dvorište’ koja se nedavno našla u teškoj situaciji. Uskoro gube dvorište u kojem su zbrinuli napuštene pse, a za spas njihovog jedinog doma možete se uključiti i vi.

“Ljetos smo pisali da moramo izaći iz dvorišta u kojem nam se nalazi dobar dio pasa, jer vlasnici prodaju kuću. Veliki šok nam je to bio, mada se oduvijek znalo da će tako biti, ali kada je taj dan došao izgledalo je nestvarno da ćemo ostati bez tog smještaja koji nam toliko znači. Da podsjetim, Dvoriste je tik do moga, dijeli nas ograda. Pošto su vlasnici iznimno razumni dali su nam jos malo vremena da se snađemo i napravimo bolji smještaj u susjednom (mom dvorištu) pa smo radili boksove da psi mogu biti na sigurnom i odvojeni.

Boksevi su gotovi, ali nije rješenje. Ovoliki broj pasa, jednostavno ne može biti dobro raspoređen s obzirom na to da ima onih koji moraju biti odvojeni jer se ne vole. Također, osim smještaja za pse, tamo smo koristili prostorije za skladištenje hrane i ostale potrepštine za pse sto nam je puno značilo jer ja kod sebe nemam prostora za sve to. Gdje god ima mjesta nalaze se psi uključujući i moje skladište i kuću. Da ne dužim, cijena je 12.000 eura. Preračunato u 89 000 kuna koje moramo skupiti do kraja mjeseca. Molimo, sudjelujte, uplatite koju kunu- svaka uplata nam je velika! Pomozite nam da zadržimo naše dvorište!”, rekla je predsjednica udruge Darija Debeljak

RADIO 92 FM POMAŽE U DONACIJSKOJ AKCIJI ZA  ‘VESELO DVORIŠTE’

Dođite na donacijsku akciju koju Radio 92FM organizira u suradnji s Udrugom za zaštitu životinja “Veselo Dvorište” Slavonski Brod Darija Debeljak. U subotu, 25.1., na tržnici u Slavonskom Brodu , od 9h ujutro pronađite štand na kojem ćete moći kušati odlične domaće keksiće koje pripremaju za vas i vaše psiće! Keksiće dijele u zamjenu za dobrovoljnu donaciju, a sav prikupljen prihod odlazi Udruzi za zaštitu životinja Veselo Dvorište u svrhu kupovine imanja na kojem se nalazi dio smještenih pasa. Donirati možete kunu, dvije, tri, sto – koliko god možete!

POMOZITE ŠAPICAMA DA OSTANU U VESELOM DVORIŠTU

Ako niste u mogućnosti doći na događaj, u nastavku su brojevi računa na koje možete uplatiti vašu donaciju. Simbolična donacija od srca omogućit će svim psima da nastave živjeti u svom Veselom Dvorištu u kojem su nakon ceste i teškog života pronašli svoje utočište.

DONACIJSKI RAČUN UDRUGE POSEBNO ZA OVU NAMJENU:

Veselo Dvorište
Slavonski Brod
Privredna Banka Zagreb
SWIFT: PBZGHR2X
IBAN: HR7923400091511038714

Za one kojima je paypal najbolje rjesenje:

PAYPAL: veselodvoristeppal@gmail.com

 

Foto: © Facebook/Udruga za zaštitu životinja Veselo Dvorište


Pročitaj još:

KAD TE LJUBAV PRONAĐE – PRIČA O JEDNOM PSU

USAMLJENOST MOŽE UZROKOVATI DEPRESIJU KOD PASA

10 PSEĆIH ZAPOVJEDI: ZNATE LI ŠTO BI VAM PAS PORUČIO KAD BI MOGAO GOVORITI?