MoMA ONLINE: 4 TEČAJA KOJA ĆE VAS PRIBLIŽITI UMJETNOSTI

Kad je u pitanju  moderna umjetnost, ne postoji niti jedna institucija koju možemo usporediti s njujorškim muzejom MoMA. Muzej je prije nekoliko mjeseci otvorio platformu s namjerom dijeljenja i približavanja umjetnosti milijunima ljudi diljem svijeta. Znanje o umjetnosti, dizajnu, modi i fotografiji od sada možete usavršavati samostalno uz najbolje mentore na svijetu i to potpuno besplatno.

Tečajevi su dostupni na engleskom jeziku, a neki od njih mogu se naći s titlovima na španjolskom, francuskom, ruskom, nizozemskom, pa čak i na grčkom jeziku. Pripremili smo vam četiri prijedloga: modernu i suvremenu umjetnost, modu kao dizajn te fotografiju.

SUVREMENA UMJETNOST

Ako želite znati o čemu je riječ kad se govori o suvremenoj umjetnosti i što je razlikuje od ostalih umjetničkih trendova, ovo je tečaj za vas. U njemu se analizira više od 70 umjetničkih djela od 1980. do danas , a moći ćete znati kako je izgledao kreativan proces mnogih od njih. Tečaj traje otprilike 17 sati i dostupan je ovdje.

MODA KAO DIZAJN

Na ovom tečaju analizira se više od 70 odjevnih predmeta i modnih dodataka iz cijelog svijeta, od starih tkanina, preko traperica do 3D print haljina. Informacije ćete dobiti izravno od dizajnera, povjesničara, proizvođača i ostalih profesionalaca čiji je život usko povezan s modom. Tečaj traje otprilike 21 sat, a prijaviti se možete na linku.

 

FOTOGRAFIJA

Mobilni telefoni i digitalna fotografija izvršili su revoluciju u ovoj umjetnosti, čime je postala dio našeg svakodnevnog života. Da bi istinski razumjeli fotografiju, na ovom tečaju imate priliku naučiti nešto što se zove vizualna pismenost i fotografska kultura. Vrijedne informacije čekaju vas na linku, a tečaj traje 16 sati.

 

MODERNA UMJETNOST

Za sve ljude koji žele više naučiti o modernoj umjetnosti, tečaj je podijeljen u nekoliko modula: “Mjesta i prostori”, “Umjetnost i identitet”, “Preoblikovanje predmeta svakodnevice” i “Umjetnost i društvo”. Možete slušati intervjue s umjetnicima, dizajnerima i kustosima te sve zanimljivosti vezano za nastanak umjetničkih djela.  Približno trajanje tečaja je 12 sati.

 

Foto: © Pixabay


Pročitaj još:

BESPLATNA ONLINE RADIONICA MALOG AUTORSKOG KARANTENA FILMA

KORONA KULTURA: NA IZLOŽBE, KONCERTE, PREDSTAVE I KINO PROJEKCIJE OD SADA VIRTUALNO

CENTAR ZA KULTURU PREHRANE VAS POZIVA DA SE UKLJUČITE U ONLINE ZAJEDNICU #KUHAMDOMA